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2013年10月28日

鹿児島県内企業が宇宙食に挑戦

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鹿児島県内企業が宇宙食に挑戦
宇宙機構が現在認証している28食品の宇宙日本食(同機構提供)
http://373news.com/modules/pickup/article.php?storyid=52035

鹿児島県内企業が宇宙食に挑戦
(2013 10/17 09:30)
 宇宙航空研究開発機構(JAXA)が募集中の「宇宙日本食」に、鹿児島県内からも複数の企業がチャレンジしている。県内に2カ所のロケット発射基地を持つ「宇宙に一番近い」鹿児島県から、ご当地宇宙食誕生が期待される。
 宇宙食は精密機械に影響を及ぼさないよう水分やカスが出ないことが重要。保存期間は常温で1年半、塩分などにも厳しい条件がある。さらに(1)加水(2)加温(3)そのまま-のいずれかの方法で食べられなければならない。もちろん「おいしさ」も求められる。
http://373news.com/modules/pickup/article.php?storyid=52035

Correction&reading by Patrick / Jingle by Shu&Naoya
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Local companies eyeing space food production
Several companies in Kagoshima Prefecture are trying on making "Japanese space food" for which the Japan Aerospace Exploration Agency (JAXA) is currently accepting applications. Expectations are high for the birth of space food produced in Kagoshima Prefecture, which has two space centres that make it "the nearest place to space."
In producing the space food, it is utmost that it doesn't give off moisture, or leave crumbs, which would affect precision instruments. It also must meet strict requirements-- it must be able to be stored for at least a year and a half at room temperature, and the amount of salt must be restricted. Moreover, the food must be prepared either by adding water or by heating, or be served as is. "Taste," of course, is also a key factor.
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<タイトル>
地元企業が宇宙食の生産に注目している
<第1パラグラフ>
Is ~ applications:現在募集中である   expectations ~ for...:・・・への期待が高い   that ~ space:(2つのロケット発射基地を持つことで)「宇宙に一番近い場所」になっている
<第2パラグラフ>
It ~ that...:・・・が最も重要である   it ~ moisture:水分を出さない   (it doesn't) leave crumbs:カスが出ない   precision instruments:精密機械   It ~ requirements:(宇宙食は)さらに厳しい条件を満たさなければならない   it ~ year:少なくとも1年半は保存できなければいけない   at ~ temperature:室温で   Moreover:さらに   a ~ factor:重要な要素


担当:Mitch(鹿児島外語学院講師)
鹿児島外語学院(GAiGO)ホームページ


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